Zgodba o planerju Ustvarjam sanjsko leto

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_post_title _builder_version=”3.0.71″ title=”on” meta=”on” author=”on” date=”on” categories=”off” comments=”off” featured_image=”on” featured_placement=”above” parallax_method=”on” text_orientation=”center” text_color=”light” text_background=”on” border_style=”solid” module_bg_color=”#26c6da” text_bg_color=”rgba(38,198,218,0.9)” custom_css_post_image=”||” custom_css_post_meta=”padding-bottom: 0px;” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.71″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid” text_font_size=”16″ text_line_height=”2em” text_font=”Open Sans||||” custom_padding=”||20px|” custom_margin=”30px|||”]

Vsaka zgodba ima svoj začetek. Tudi zgodba planerja Ustvarjam sanjsko leto. Zametki njegove segajo v december 2013. Leto, ko je bilo toliko sprememb v mojem življenju. Hecno je, da sem si bila za vse sama “kriva”.

Veste, vedno sem se raje držala nazaj. Od nekdaj sem veljala za tisto tiho, neopazno, nesamozavestno punco. Preko različnih dogodkov iz otroštva sem se naučila, da me tak način najbolj obvaruje prask, ki bi drugače nastale. Nikoli nisem kaj dosti sledila svojim željam. Če se je že pojavila ta možnost, sem raje 100x pregledala, ali je res varna in ali mi bo res uspelo vse izpeljati, preden sem se odločila zanjo. Ja, tudi če sem si to noro želela. Bila sem ziheraš, ki se je bal neuspehov in ki se je skrival pod pretvezo perfekcionizma.

Seveda mi je nekega dne zaradi vseh teh prepričanj počilo. Takrat sem se podala na svet samoraziskovanja in odkrila, koliko stvari dejansko ljudje pometamo pod preprogo, čeprav imamo na voljo toliko tehnik, s katerimi bi se jih lahko za vedno odrešili.

Nato je prišlo leto 2012. Do takrat sem vase požrla že ogromno teorije o tem, kakšno moč imajo naše misli in kako lahko spremenimo svoje življenje, če le vpeljemo akcijo. Na določenih področjih sem že postala druga Aneja, oktober tega leta pa me je postavil pred novo dejstvo.

“Draga moja, zaključila si študij, ostala si brez statusa študenta, diplome še nimaš – prišel je čas, da se odločiš ali boš poiskala službo in se zaposlila na področju, ki si ga študirala ali da besede, ki si jih ponavljaš že od tretjega letnika dalje, prestaviš v realnost!”

Nekako tako je potekal moj samogovor, dva meseca preden sem naredila največji skok iz cone udobja v svojem življenju.

Ne, nisem si poiskala rednega dela, čeprav so me vsi sorodniki in prijatelji prepričevali nasprotno in me hkrati imeli za noro, ampak sem se odločila, da uberem raje tisto nepoznano pot.

Mogoče je delovala res težja, kajti toliko energije nisem do takrat še nikamor vložila, a kljub temu sem se ob tej odločitvi počutila tako živo, kot še nikoli do takrat.

Z 2. januarjem 2013 sem postala punca, ki je vzela svojo prihodnost v svoje roke, odstranila izgovore, zakaj nečesa ne morem narediti in začela orati mimo vseh strahov, ki so bili še prisotni.

Kaj se je takrat zgodilo oz. če pogledamo kar celo leto 2013 – takrat sem se začela prvič javno izpostavljati. Joooj, veste kako mi je razbijalo srce, ko sem objavila tisto prvo sliko na moji čisto “frišni” facebook strani z imenom Dosezi sanje.

In, ker si rada včasih še dodatno popestrim življenje, sva oba s partnerjem zložila na kup svoje prihranke še iz časa študenta in se udeležila izobraževanja za coacha nevro lingvističnega programiranja. Ja, take stvari se dogajajo, ko te vodi srce in postaviš strah na stranski tir.

OK, samo kje se zdaj v tej celotni zgodbi skriva planer? Bo prišel tudi on na vrsto, brez skrbi. 🙂 Kmalu.

No, kje smo ostali. FB stran, izobraževanje za NLP coacha, julija sem še uradno postala samostojna podjetnica brez nobenega predhodnega podjetniškega znanja. Pst, še to moram omeniti – to so zgolj trije največji dogodki v tistih 12 mesecih. Verjamem, da se zavedate, da jih je bilo vmes še tisoče drugih, ki so spremenili leto 2013 v leto, kjer mi je srce od mešanice vseh čustev večkrat kmalu skočilo iz prsnega koša.

Res je bilo noro leto, a ko je prišel december, sem začela nekaj pogrešati. Nekakšen pripomoček ali zgolj beležko, ki bi me tudi čez 10 let spominjala na te pomembne dogodke, ki so se zgodili. Nekaj, kar bi mi pokazalo, kako sem lahko ponosna nase – ker to radi pozabimo, kajne?

Takrat je prvič nastala elektronska verzija “predplanerja”, ki je mnogo ljudem že takrat pomagala zapečatiti leto 2013 in zapisati smernice za leto 2014. Opisala bi jo lahko kot zelo zelo okrnjena verzija motivacijskega zvezka, ki ga lahko danes držite v rokah.

Super, kaj se vam zdi? Tudi sama sem mislila tako, potem pa sem čez leto opazila, da so se kljub januarskim izpisanim željam začeli pojavljati dnevi (in tedni), ko sem zašla, na veliko odlašala in izgubljala motivacijo.

Veste zakaj? Ker je bilo vse preveč ohlapno zapisano. Tiste natisnjene liste sem izpolnila v januarju, potem pa se jih več mesecev nisem niti dotaknila, kaj šele pogledala.

Ko se pojavi problem je priporočljivo, da se takrat poišče tudi rešitev in tako se je septembra 2014 porodila ideja za čisto nov tiskan tedenski planer z dodanimi vprašanji iz e-verzije od leta poprej.

Želela sem ustvariti nekaj, kar bi spodbujalo srčne želje ljudi, jih vodilo, jim dajalo zagon in jih hkrati učilo, kako so tudi napake pomembne. Hotela sem planer, ki bi z majhnimi koraki pomagal uresničevati vse VELIKE cilje in ti zraven kot coach stal ob strani.

Ste že kdaj tudi vi dobili idejo ali zapisali nek cilj, katerega ste na vso moč želeli doseči, vendar niste imeli pojma, kako vse sploh realizirati in kako stvari sploh potekajo? No, tako sem se počutila tudi jaz, ko sem se odločila, da ne bom izdala več samo elektronske, ampak tudi tiskano verzijo planerja.

Pojma nisem imela s  katerimi programi se sploh oblikuje te zadeve, na kaj je treba pazit, katere so sploh tiskarne v Sloveniji in še vse ostale podrobnosti.

Ampak veste kaj, ko si zastavite določen cilj ali vizijo, ni treba, da že takoj na začetku veste točno vse korake, ki vodijo do tja. Ja, zapišite si okvirne točke, ampak tiste manjše lahko izpoljnjujete sproti oz. jih dopisujete zraven.

In tako je novembra 2014 ugledal luč sveta planer Ustvarjam sanjsko leto 2015, takrat še s spiralo in mehkimi platnicami. Seveda sem si želela, da bi bil iz vaše strani lepo sprejet, ampak to, kar se je zgodilo tisto leto in vsa naslednja, me še vedno pusti popolnoma brez besed.

Mislim, že ko vidim, da ste ga sprejeli za svojega se raznežim, ko pa mi čez leto pišete in poveste:

  • da vas vsak dan nauči nekaj novega in vsak dan živite tukaj in zdaj,
  • da vas opominja, kako pomembno je verjeti vase in da zmorete,
  • kako vam je pomagal spremeniti mnogo zastarelih prepričanj
  • kako vam pomaga v tem hitrem tempu življenja ohraniti fokus in čas za vas
  • da zdaj vidite napredek, ki ga prej niste videli
  • da vam vsak dan, vsak teden, vsak mesec daje brco v rit, da sledite svojim sanjam
  • da ste začeli verjeti, da lahko uresničite vse, kar si zadate
  • da ste začeli bolj razmišljati o sebi
  • da ste se naučili z njegovo pomočjo biti bolj vztrajni
  • da vas spodbuja k večji aktivnosti in boljši organizaciji

… no, ja, dobim pa še solzne oči.

Včasih še sama ne morem verjeti, kaj vse je za seboj potegnila ena želja iz “daljnega” decembra 2013.

Dragi moji zdajšnji in bodoči ustvarjalci, hvala vam za vaš navdih. Za vsa sporočilca, ki mi jih pošiljate o tem, kakšno neprecenljivo vrednost nosi v sebi planer Ustvarjam sanjsko leto. Hvala, ker obstajate.

Ne čakajte, da mine še eno leto, prav. Zaživite tukaj, zdaj, ta trenutek! Imate le eno življenje in v sebi nosite moč, da postanete to, kar si želite postati.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.71″ posts_number=”3″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”off” gallery_ids=”4284,4285,4286″ fullwidth=”off” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#26c6da” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” border_style=”solid” auto=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_code _builder_version=”3.0.71″ custom_css_main_element=”

” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

By |2017-11-21T11:17:23+00:00november 9th, 2017|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Avtorica, ustvarjalka, coach za tvoje cilje in navade in tudi nekdanja perfekcionistka (beri: strahopetka), ki rada razrešuje in odkriva vse omejitve, znotraj katerih nas velikokrat držijo naše misli. Zakomplicirane formule za uspeh, samozavest, večjo organiziranost pretvarjam v preproste, a hkrati navdihujoče tiskane pripomočke, ki ti bodo pomagali odkriti tvoj polni potencial, tako na področju kariere, družine, financ kot tudi zdravja in ljubezni.

Leave A Comment