Moje leto 2017 v treh besedah

En mežik stran se mi zdi trenutek, ko sem lani, ravno ob tem času, končno začela uživati v poplavi energije, ko sem vstopila v drugo trimesečje nosečnosti. Pregledovala sem leto, ki je za menoj in sanjala o prihajajočem.

Po eni strani sem se ga veselila, po drugi me ga je bilo strah. Nisem vedela, kaj me čaka v 2017-ki. Saj nihče ne ve. Še cilje, ki sem jih v preteklih letih tako rada zapisovala, sem stežka spravila na papir. Prihajajoče leto sem videla v veliki nejasnosti. Ovila me je nekakšna tesnoba, ker sem vedela, da me čaka nekaj, na kar se ne moreš prej pripraviti. Vsaj v praksi ne. Kako naj si sploh zastavim cilje, z roki in vsem, če pa sploh ne vem, kako bodo stvari potekale in kaj vse se bo zgodilo, ko bo prišel Tristan na svet?

Zdaj, 365 dni kasneje, vem, da lahko in da je to mogoče. Vem, da je še vedno mogoče ustvarjati, slediti svojemu srcu, osvajati cilje in sanjati, tudi, če postaneš mama in se ti prosti čas zmanjša na minimalca.

Že imate svoj komplet Ustvarjam sanjsko leto? No, če ja, potem veste, da se znotraj motivacijskega zvezka, na čistem začetku, nahaja ogromno vprašanj, s katerimi lahko naredite temeljit povzetek leta (če ga še nimate, ste sedaj izvedeli 😛 ). Med vsemi vprašanji pa mi je eno izmed najljubših tisto, kjer zgolj s tremi besedami opišeš preteklo leto.

Obožujem ga zato, ker te tri besede nosijo znotraj sebe toliko zgodb in moči. Nekomu, ki jih prebere, mogoče res ne predstavljajo nič takega, a tebi, kot osebi, ki je vse to doživela, pričarajo edinstvene slike in občutke.

V moje leto 2017 so se tako za vedno zapisale te tri:

TERASA
TRISTAN
JAZ

Tri besede, ki nosijo znotraj sebe občutke stresa, nemoči, hitenja, strahu, jeze, olajšanja, brezvoljnosti, zmedenosti, nemotiviranost, neskončne hvaležnosti, sreče, ljubezni, neprespanosti, moči, zavedanja, prilagajanja, mirnosti, poguma, fleksibilnosti in energije.

Leto 2017 mi je dalo najlepši možni naziv in me postavilo ponovno na pot odkrivanja same sebe. Upočasnilo je moj tempo, da me je opomnilo, kako pomembno je biti prisoten v točno tem trenutku. Testiralo je moje meje, mi prirejalo treninge potrpežljivosti in me ves čas preverjalo, koliko sem pripravljena iti iz teorije v prakso. Pomagalo mi je ojačati oz. celo najti svoje nove zakaj-e, se prebuditi iz spanca v katerem se nevede lebdela in razjasniti, kdo sem in kdo želim postati v naslednjih 12 mesecih.

2016-ka je bila vsekakor lažja (predvsem čustveno), lahkotnejša, manj odeta v tančico skrivnosti, a kljub temu sem ponosna na vse vzpone in padce, ki so prišli letos.

Cilji, ki sem si jih drznila zapisati in zastaviti, so bili zgolj deloma v celoti uresničeni. Nekateri čakajo, da jih sploh še zaštartam. A tisti skoki iz cone udobja, ki so bili narejeni, dodajo toliko točk temu letu, da ga uvrstijo na neizbežno prvo mesto.

Čeprav je bilo leto oblito s solzami žalosti in solzami neizmerljive sreče, sem danes na ta dan pomirjena in hvaležna za vse, kar mi je bilo servirano.

V leto 2018 vstopam veliko bolj zagnana kot lani ob tem času in z jasnejšo vizijo, kaj želim podariti temu svetu. Pripravljena sem se osvoboditi bremen, ki me še pestijo iz časa otroštva, da se Tristanu ne bo treba ubadati z njimi in poleteti tja, kamor mi je namenjeno iti.

Avtorja naslovne fotografije sta Pika in Jure iz Ujeti trenutek. <3

Aneja Štrukelj

Avtorica, ustvarjalka, coach za tvoje cilje in navade in tudi nekdanja perfekcionistka (beri: strahopetka), ki rada razrešuje in odkriva vse omejitve, znotraj katerih nas velikokrat držijo naše misli. Zakomplicirane formule za uspeh, samozavest, večjo organiziranost pretvarjam v preproste, a hkrati navdihujoče tiskane pripomočke, ki ti bodo pomagali odkriti tvoj polni potencial, tako na področju kariere, družine, financ kot tudi zdravja in ljubezni.

Pin It on Pinterest

Share This

Spletna stran za svoje delovanje in beleženje obiska uporablja piškotke, ki ne hranijo vaših osebnih podatkov. Z ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam je omogočena najbolj optimalna izkušnja brskanja po strani. Z nadaljnim brskanjem po strani ali s klikom na "Strinjam se" se s piškotki strinjate. Nastavitev lahko kadarkoli spremenite.

Zapri